10 rád ako schudnúť :)

Ak sa chcete dozvedieť, ako schudnúť, potom ste tu správne. Zhromaždili sme pre vás rady, ako schudnúť zdravým spôsobom, bez toho aby ste sa uchyľovali k nezdravému stravovaniu, alebo užívali rôzne produktové výstrelky na chudnutie. :)








1.Cvičte každý deň

Každodenným 20 minútovým cvičením zvýšite rýchlosť svojho metabolizmu, budete mať zdravé srdce a zvýšite tak šancu na zníženie vašej hmotnosti.

2.Jedzte z menších tanierov

Niektoré štúdie dokazujú, že množstvo jedla, ktoré zjete, závisí na veľkosti vašich tanierov. Ak používate väčší tanier, budete aj viac jesť. Je to psychologická súvislosť medzi veľkosťou taniera a množstvom jedla, ktoré zjete, bez ohľadu na to, akí ste hladní.

3.Vyhoďte nezdravé jedlo z kuchyne a chladničky

Hovorí sa, že “prevencia je vždy najlepší liek”, a to rovnako platí aj pre chudnutie. Namiesto toho, aby ste mali pokušenie jesť nezdravé potraviny a sladkosti, ktoré sú vo vašej chladničke, zaobstarajte si domov zdravé potraviny. Čerstvé ovocie, zeleninu, celozrnné výrobky a orechy.

4.Nahraďte plnotučné potraviny za potraviny s nízkym obsahom tuku

Ak chcete schudnúť, zamerajte sa na potraviny s nižším obsahom tuku. Miesto plnotučného mlieka zvoľte mlieko nízkotučné. Obsahuje rovnaké množstvo vitamínov a minerálnych látok ako plnotučné, len má menej kalórií.

5.Vytvorte si diétny plán a dodržiavajte ho

Diétny plán je zásadný bod úspešnej diéty. Musíte mať predstavu o tom, čo chcete dosiahnuť. Pokiaľ sa svojho diétneho plánu budete držať, dosiahnete výsledky v chudnutí. Diétny plán musí byť detailne naplánovaný a musí mať konkrétne ciele. Jasne si určite, koľko kíl chcete zhodiť a kedy. V diétnom pláne môže byť aj takáto myšlienka „chcem schudnúť 10 kíl do konca roka“.

6.Horúce a korenené potraviny zvyšujú metabolizmus

Je dokázané, že horúce a korenené potraviny môžu zvýšiť váš metabolizmus. To preto, že v tele urýchľujú tepelné deje a dávajú tak podnet k procesu spaľovania tukov.

7.Vždy si prečítajte etikety na potravinách

Ak chcete schudnúť, je veľmi dôležité, aby ste študovali etikety na potravinách. Etikety obsahujú dôležité informácie o položke. Z etikiet môžete vyčítať, koľko daná potravina obsahuje kalórií, tukov a cukru. Tieto údaje sú dôležité pre ľudí, ktorí chcú schudnúť. Etikety vám pomôžu v obchode pri rozhodovaní a zistíte tak ešte pred nákupom, že ktoré potraviny je vhodné jesť počas diéty a ktorým je lepšie sa vyhnúť.

8.Vážte sa raz za týždeň

Ľudia, ktorí sú v procese chudnutia kladú veľký dôraz na výsledky a obvykle sa vážia každý deň. Vôbec to nie je nutné. Takýmto spôsobom môžete skôr napáchať viac škody ako úžitku. Vážte sa raz týždenne, zaznamenávajte si svoje pokroky, prípadne neúspechy a prijmite raz za týždeň prípadné nápravné opatrenia.

9.Po jedle si vyčistite zuby

Veľa ľudí má záľubu jedávať pri pozeraní televízie. Ak chcete schudnúť, s jedením pri televízii musíte skoncovať. Ak pozeráte televízor večer a popri tom si pochutnávate na dačom slanom či sladkom, vaše telo si s takto prijatými kalóriami v noci dobre neporadí. Vyskúšajte si po večeri vyčistiť zuby a stratíte tak chuť na večerno-nočné jedenie. Okrem čistenia zubov po večeri, môžete vypiť aj pohár vody, aby sa váš žalúdok naplnil.

10.Spite minimálne 7 hodín denne

Výskumy dokazujú, že ľudia, ktorí spia menej ako 7 hodín, majú tendenciu na priberanie a hromadenie tuku, ako ľudia, ktorí spia normálne. Majú to na svedomí práve hormóny, ktoré sa nám počas spánku vyplavujú.