Kristína z Prievidze je závislá od Fica



Jej rovesníci sa zabávajú na diskotékach a obdivujú hercov a spevákov. Kristína Králiková (17) z Prievidze sleduje politické relácie v televízii a jej idolom je premiér Robert Fico. Sníva o tom, ako jej raz politik podá ruku a stane sa jej straníckym šéfom.



Dievčenská izba Kristíny v paneláku je ladená do ružova. Na stene upúta veľký nápis Smer poskladaný z predvolebných pohľadníc politikov, na stole má zarámovaný obrázok predsedu vlády. A čím ju Robert Fico tak zaujal? „Neriešim ho ako muža, ale ako politika. Páči sa mi, aký je ľudský a prívetivý, jednoducho je super!“ vyhlásila dievčina.
Tak som zvyknutý na všeličo možné ale toto je silná káva aj pre mňa s najväčšou pravdepodobnosťou je táto dievčina asi jediná, ktorá ho má rada  na slovensku ak nerátame dôchodcov . 


Kristína je výbornou žiačkou. Po skončení gymnázia chce študovať medicínu a venovať sa politike. Netají sa tým že sa túži stať poslankyňou. „Národná rada, tam je moje miesto,“ tvrdí rozhodne. A čo na to hovorí jej mama Marcela (37)?
„Kristínka je šikovná, ambiciózna a cieľavedomá. Verím, že svoj cieľ dosiahne,“ zhodnotila mama.