Mega lego stavby (foto)

Radi ste stavali vecičky z lego stavebnice ? Asi každý sme ako deti mali doma túto stavebnicu. No pre niektorých sa to stála závislosť a nevedia s tým prestať doteraz. No však namiesto používania a budovania podla návodov priložených v baleniach, niektorý začali viac experimentovať a z malých stavieb vznikli ozrutné a dokonalo sa podobajúce stavby.  

Teraz vám prinášam desiatku stavieb zostavených z legendárnej lego stavebnice, ktoré nás ohúrili svojím prevedením veľkosťou a nápaditosťou.Veď posúďte sami. 

Allianz aréna
Štyri milióny kociek lega boli spotrebované na postavenie dokonalého modelu moderného futbalového štadióna v nemeckom Mníchove. Okrem „trávnatej plochy“ obklopenej tribúnami model obsahuje podzemné parkovisko, šatne, miestnosť pre tlačové konferencie, ambulanciu a celé zázemie športového stánku. Na stoličkách sedia tisíce plastových fanúšikov, na trávniku nesmú chýbať dve kompletné jedenástky hráčov. V noci dokonca celá stavba svieti, čím sa stala jednou z najväčších atrakcií Legolandu.

Volkswagen Samba
Pohodlné a detailne tvarované sedadlá, prepracovaný interiér, ľahko otvárateľný kryt motora, nadčasový dizajn a krásna červeno-hnedá metalíza. Nie, teraz nehovorím o skutočnom minibuse z nemeckej automobilky, ale o jeho na-podobizeň  lego kociek. Nádherne prepracovaný model od nadšencov predbehol dokonca aj originálnu stavebnicu s týmto námetom, ktorá mu nesiaha ani po členky. 


Super Mario
Tak túto postavičku z počítačovej hry pozná asi každý. No však táto, ktorá je postavená z lego kociek je vysoká 75 centimetrov a má ju na svedomí Brit Keith Brogan. Aby boli Mariove tvary naozaj dokonalé, autor použil 3D scanner, ktorým nasnímal celé telo objektu, čím docielil dôveryhodné tvary celej postavičky. 


Benátky
Nemecký Legoland medzi svojimi expozíciami ponúka model talianskeho mesta Benátky. Zobrazuje najmä Námestie San Marco s okolitými kaviarničkami a obchodmi so suvenírmi. Nemôžu chýbať ani gondoly  (typické lode) nielen pre zaľúbené páry v tomto prímorskom mestečku. Keďže sú Benátky preslávené vodnými kanálmi namiesto ulíc, voda nemôže chýbať ani v tomto spracovaní z Lega.

























Mount Rushmore
Legendárna hora, do ktorej boli vytesané hlavy štyroch významných amerických prezidentov –Washingtona, Jeffersona, Lincolna a Roosvelta, je vďačným námetom pre mnohých nadšencov známej stavebnice. K hodnovernosti napodobeniny prispieva aj postavička, ktorá je na malej plošine spustená k hlave Georgea Washingtona a čistí jeho ucho. 



Čítaj Ďalej : 

Ako vystrašiť priateľku (video)


Serial priatelia a herci po 15 rokoch

.